IMIT-SIC

We won GOLD(s) at the 2nd International Malaysia-Indonesia-Thailand Symposium on Innovation and Creativity (iMIT SIC 2018)

Date: 6-8 August, 2018
Venue: UNRI Pekan Baru Riau, Indonesia

The 2nd iMIT SIC this year took place at the Universitas Islam Negeri Sultan Syarif Kasim Riau, which is also a strategic partner of this iMIT SIC 2018.

The organisers of the event are Universitas Riau (UNRI), Universitas Islam Riau (UIR), Princess of Naradhiwas University (PNU), Malaysian Solid State Science and Technology Society (MASS), Universitas Ubudiyah Indonesia, Universiti Malaysia Perlis and IEEE Computer Society Malaysia.

I registered 3 products in the beginning. Papan Sintok (me and Jaja), Dysgraphic handwriting tools (Safinar and me), and Sensor pencil (Haidayat and me). Unfortunately, on the day of the event, Hidayat, all of a sudden, withdraw from the competition for no obvious reason. I was shocked…but well, embrace what may come. No point to cry over spilled milk. I proceed with whatever we have. I guess it should not be a big issue since in total, UUM put up 5 products (3 others are of Noraziah’s, Azzah’s and Farhan’s).

imit2.jpg

The poster –Papan Sintok: A multisensory tool to help dyslexic and struggling learners spell and read.

I flew with Pa and Iman from AOR to KUL to PKU, Pekan Baru Riau. Riau is not so far away from Kuala Lumpur, but the transit (and of course the usual Air Asia’s delay!!…grrrr) has taken up almost one whole day traveling. We safely landed at about 2pm Riau’s time. Rushed to the registration venue at UNRI then we checked-in at Aryaduta Hotel which is nearby.

imitsic

AOR-KUL-PKU

The agenda for the 2-day event:

schedule pg1

page2

page3

The first day was tough. The judges were tough. But I have faith in the goodness of our product, Papan Sintok and the handwriting tools. We tell the truth, show them our product, let them touch and play with the tools so they may judge fairly.

imit1

many were interested…

imit3.jpg

Judging time

And, as you may guess from the title, we won gold medals for both products. Noarziah also won her gold, but Azzah only manage to get Silver and Farhan Bronze. But in all, all five of us manage to get our awards (meaning to say, tak balik tangan kosong la).

I got really sick on the second day, thus I did not join the trip to Siak. Iman and Pa did. But due to a very long trip to Siak, I guess they are more tired than happy.

On my way back home, still suffer the stomach ache, fatigue and dizziness. Oh, I still manage to make new friend. I met Yeni who was on her way to Malacca. Very kind of her to buy me biscuits, drinks and a small booklet –surah Ya-Sin.

Yeni

My sweet new friend, Yeni.

What happen next? Yes, we reached home safely. But Pa has to take me to the hospital…and the ending is not so good. I was admitted for severe stomach ache, gastric , fatigue and god knows what…

wad.jpg

Not a very good ending for this post…I end up hospitalised!

Tasik Biru

TASIK BIRU

Tarikh? aku dah lupa…tapi dalam bulan April gitulah, aku dah lama sangat tak update blog ni. Sibuk? bohonglah kalau kata tak sibuk Tapi selalu cari masa nak menulis blog. Bimbang skil merapu akan hilang.

Mula-mula kami pergi Tasik Biru kat Jitra jer…bukan obersea pun. Tasik biru? ya, memang tasik ni airnya berwarna biru. Tengok sendiri gambarnya. Mula-mula pergi cari tempat ni guna Google Map. masuk lorong2 kecil…dalam hati kata memang dah kena kantoi degan Google sekali lagi. “you have reach your destination” kata minah robot dalam Google Map tu. Uish…destination apa ni? mana tasik? mana air? kering kontang saja. hanya debu2 dan bukit batu saja ada. Nampak pakcik atas tractor tengah korek bukit, Pa pergi tanya, kat sinikah Tasik Bitu? Ya katanya. Tapi dah kering. Alamak…hancur berderai impian kami. Iman, Hammad, Kakak, Pa and me. penat kot mai masuk lorong2 misteri ni, end up sampai ke destinasi tapi tasik dah kering!

“Tapi, ada satu bahagian tasik lagi yang tak kering”, kata pakcik traktor tu. Wah, berbunga semula harapan kami. Dia sort of bagi petunjuk arah kat Pa. Maka kami pun pergi ikut arah yang ditunjuk, mula2 naik kereta, then jalan kaki. Walla! akhirnya kami jumpa juga Tasik Biru yang dicari2. Kakak yang dah mengidam nak mandi, x berlengah, nampak jer orang x ada, dia terjun dalam tasik! Terkejut aku ni…ya la, tasik tu x der orang, silap2 ada ular ke apa…mana tahu. Eh, Iman dan Muhammad apa lagi. Nak terjun samalah dah tengok kakak seronok berenang.

IMG-20180322-WA0031IMG-20180322-WA0029IMG-20180322-WA0027IMG-20180322-WA0025IMG-20180322-WA0024IMG-20180322-WA0021

Aku? heee….memang x berani. pertama, air tasik ni biru betul. entah ada bahan kimia apa aku tak tahulah. kedua, entah2 ada makhluk apa dalam air tu. hanya celup2 kaki saja. ha..ha..ha..oklah kalau hangpa nak kata aku penakut.

IMG-20180322-WA0017IMG-20180322-WA0016IMG-20180322-WA0015

Aku tumpang seronok tengok anak2 mandi. Sambil posing2 dengan Pa. Guess what, depa mandi sampai maghrib! gelap gulita dah wei. Panggil naik semua, kami pergi masjid berdekatan, solat magrib then pergi makan steamboat!

IMG-20180322-WA0030

Demikian, just to share satu lagi tempat yang sedikit berbeza yang ada di Kedah ni. Sayangnya, kawasan tasik ini makin lama makin kecil…jadi sebelum ia habis kering semuanya, sempat lagi la nak pi visit!